О школи

ОШ “Светолик Ранковић” је основана 1953. године, а садашња зграда изграђена је 1974. године. Школу похађа око четвртине ученика градског подручја.

Школа се налази у Месној заједници број 2, а удаљена је 500 метара од парка Буковичке бање.

У школи постоје сви услови за примену најсавременијих научних, техничких и технолошких достигнућа у процесу наставе и укупном раду школе.

Ulaz u školu

Располажемо са 2.756 метара квадратних корисне површине и 1.49 хектара отвореног простора, користимо осам учионица за разредну наставу, две учионице за организовање продуженог боравка и једанаест специјализованих учионица за предметну наставу.

Поседујемо мултимедијалну учионицу, дигиталну учионицу, радионицу за ТО, школску библиотеку и медијатеку, школску кухињу са трпезаријом, зубну амбуланту, фискултурни блок и спортске терене.

multimedijalna

У школском дворишту се налази лепо уређен парк, уређен је простор за две учионице у природи и игралиште за децу.

У селу Мисача се налази физички издвојено одељење, које је удаљено 7 километара од матичне школе.

Школа има 615 ученика од I-VIII разреда, распоређених у 24 одељења у матичној школи и 2 комбинована одељења у издвојеном одељењу у Мисачи.

Продужени боравак

У школи је организован продужени боравак за ученике првог и другог разреда.

Школска библиотека

biblioteka

Школа поседује библиотеку са фондом од 12490 књига која ради у оптималним условима и углавном задовољава потребе ученика.

Библиотеку води: Мирјана Јаниш, професор српског језика и књижевности.

Мултимедијална учионица

Захваљујући тимском раду наставника прибавили смо средства и опремили мултимедијалну учионицу са  30 рачунара  и видео бимом у којој се примењују најсавременији облици наставе. У школи функционише још једна учионица са интерактивном таблом и бим пројектором који пројектује слику са 15 цм и не ствара сенку.

Фискултурна сала

Фискултурна сала у нашој школи поседује комплетну опрему за извођење наставе физичке културе и спортских активности.