Угрожавање, заштита и унапређивање животне средине

Дана 4. 03.2016год., у оквиру наставне теме,, Угрожавање, заштита и унапређивање животне средине”, ученици 8. разреда ОШ”Светолик Ранковић” са наставницом биологије, Катарином Радовић, одржали су презентацију на тему:,, Позитивни и негативни утицаји током развоја града Аранђеловца у периоду од 1950. до дана данашњег”. Часу су присуствовале и званице: руководилац школске управе Крагујевац Горан Јоксимовић, председник oпштине Aранђеловац Бојан Радовић, директорка ОШ”Први Српски Устанак” Маја Продановић, директор ОШ ,,Милош Обреновић” Иван Златковић, директор хотела,, Извор” Драган Тодоровић, др проф. Првослав Јовановић, чланови ЛЕАП-а Аранђеловца, родитељи, ученици ОШ”Илија Гарашанин”, као и колеге, педагог, психолог и директор наше школе.
Ученици су презентовали по групама своје радове и на врло креативан начин допринели да заједно са њима уочимо промене које су се дешавале у нашем граду кроз све ове године.
Након презентација уследила је дебата, која је натерала на размишљање и наше госте.
Овом приликом се захваљујемо ученицима који су два месеца вредно радили на овом пројекту и показали квалитетно знање и информисаност, као и гостима који су нам посветили пуну пажњу и уделили позитивне коментаре на наш рад.

1 komentar

 1. Poštovana profesorka Katarina i učenici koji ste učestvovali u Debati,
  za sve ono što ste pripremili i prezentovali zaslužujete sve pohvale.
  U procesu obrazovanja o zaštiti životne sredine, nastavnici i učenici imaju značajnu ulogu. Vi ste je na najbolji način odigrali.
  Vaša mladost, stečeno znanje i iskazana zainteresovanost za zaštitu životne sredine su zalog za budućnost opštine Aranđelovac.
  Očekujem nove događaje u školi čija direktorka – Snežana Ćosić, prepoznaje značaj zaštite životne sredine i podržava svaku aktivnost, pa je podržala i Vašu, koja doprinosi podizawu ekološke svesti i ekološkog ponašanja.
  Želim Vam puno uspeha u daljem školovanju i životu.