Дизни у Светолику

Дана 15.05.2015. године, у ОШ ”Светолик Ранковић”, одржан је концерт ученика хорске, драмске и плесне секције. Концерт, којим је обележен Дан породице, а који је уједно био и завршни годишњи концерт хора, испунио је школски хол публиком у два термина – подневним и вечерњим наступом.

Ученици хорске секције млађих и старијих разреда, као и солисти, публику су увели у земљу бајки песмом ”Изнад дуге”. Изведене су следеће нумере из најпознатијих Дизнијевих продукција: “У нови свет”, из цртаног филма “Аладин”,  “Хај-хо” из цртаног филма “Снежана и седам патуљака”, “Лепотица и звер” из истоименог цртаног филма, “Осећаш ли љубав ту” из “Краља лавова”  и “Крокодил” из цртаног филма “Петар Пан”.  Солисти хора били су: Мина Ризнић, Богдан Стојановић, Анђелија Бошковић и Катарина Шијак.

 Музичко – сценски наступ “Дизни у Светолику” је употпуњен и плесним кореографијама, које је осмислио ученик седмог разреда Никола Тодоровић, а извели ученици петог разреда. За драмски приказ истоимених цртаних филмова побринули су се чланови драмске секције: Алекса Гајић, Матеја Младеновић, Вук Теодосић, Миља Милић, Лола Плећевић, Михаило Јовановић, Лука Цекић, Алекса  Петровић.

 Ученици су заједно са својим наставницима, Бојаном Србљак и Николом Натић, уживали у припреми, креативном раду и извођењу наступа у нади да ће у нарeдном периоду бити још креативнијих и иновативнијих јавних наступа у културно – уметничком животу школе.