Спортска недеља

На градском тргу испред општине Аранђеловац одржан је „Олимпијски час“ на које су ученици основних школа имали прилику да се друже са стрелцем Дамиром Микецом.

Учесници “Олимпијског часа” су прошли кроз 5 радионица које симболизују 5 континената и 5 олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. Учесници су научили све о историји Олимпијских игара, олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима.

Најстарији учесници су имали прилику да поред „АРКТОС” радионице која се бави темом спречавања дискриминације, учествују на Олимпијској трибини на којој су чули какав је осећај бити олимпијац и шта је све потребно урадити да бисте дошли у друштво најбољих.
Програмом су обухваћени и најмлађи основци који су имали прилику да кроз Олимпијску бајку науче више о Олимпијским играма и правим вредностима које треба да усвоје у свом одрастању.
Пројекат се реализовао под покровитељством општине Аранђеловац, у сарадњи са Амбасадом Сједињених Америчких Држава у Србији и Топ партнером Међународног олимпијског комитета компанијом Кока-Кола, која је партнер Олимпијског комитета Србије.