Дечја недеља

Прва недеља октобра 2012. године обележена је и у нашој школи као Дечја недеља. Слоган овогодишње Дечје недеље је гласио : „Растимо као једно, бољи смо заједно“. Тим поводом у школи и најближем окружењу одигране су пригодне активности.

У организацији Ученичког парламента одржана је у уторак, 3. октобра едукативна радионица. Чланови Парламента су били у улози водитеља ученика 2. и 3. разреда. Циљ радионице је био да се ученици разумеју потребе деце са сметњама у развоју и како им школа и сви у школи могу помоћи да остваре све своје потенцијале.

Традиционална „Трка за срећно детињство“ одржана је у школском дворишту  у среду, 3. октобра. Учествовало је 242 ученика, а најбољима су додељене дипломе. У четвртак, 4. октобра наша мешовита одбојкашка екипа учествовала је на Одбојкашком турниру на коме су учествовале све основне школе из наше општине.

У току Дечје недеље одржане су у школи и ликовне радионице свих разреда, на којима су деца цртала, сликала, вајала и правила разне рукотворине. Најбољи ликовни радови су били изложени у Малој галерији у Јадранској улици, а све дечје рукотворине су биле изложене на Дечјем базару који се одиграо на Градском тргу у петак , 5. октобра. На базару су били представљени радови ученика из свих основних школа и вртића, а од средстава прикупљених од продаје радова, купиће се наставна средства неопходна за децу са тешкоћама у развоју.