Наша ученица стипендиста Фонда за школовање талентоване деце

На 21. Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе, одржаном у Тршићу 21. и 22. маја 2011. год. у конкуренцији од 132 ученика седмог разреда, ученица наше школе, Милица Бошковић, је са 19 бодова, од максималних 20, освојила завидно друго место.

Да се знање још увек цени, афирмишу ученичка постигнућа и подспешују школска такмичења, увериле су нас активности и стипендије Фонда за подршку школовања талентоване деце “Фонд за 5 + ” чији је оснивач Српска банка.

Милица Бошковић ,ученица 8/1, захваљујући својим радом, стеченим знањем и постигнутим резултатима на такмичењима, постала је стипендиста “Фонда за 5 +” што јој је обезбедило новчану награду од 100.000 динара за текућу школску годину.

Критеријуми за утврђивање добијања стипедије су успех ученика током школовања и успех ученика оствареног на републичким, међународним такмичењима и олимпијадама знања из наставних предмета прописаних календаром такмичења ученика основних и средњих школа Министарства просвете Републике Србије за школску 2010/2011. годину.

28. 06. 2011., на Видовдан, представници Фонда за 5+ додели су нашој ученици и новчану награду за постигнуте резултате на Републичком такмичењу у износу од 10.000 динара. Милица је била у друштву најбољих. Свој успех је прославила  са осталим добитницима награде, са 24 ученика основне и средње школе који су такође постигли завидне резултате на републичким такмичењима који представљају највиши ранг такмичења у нашој земљи.

Догађају су присуствовали председник УО “Фонда за 5+”, проф. др Драгољуб Мићуновић, као и чланови УО Фонда, садашњи и бивши министри, Божидар Ђелић, потпредседник Владе Србије за европске интеграције, Душан Петровић, министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, Ана Пешикан.

Проф. др Драгољуб Мићуновић је истакао да му је драго да су се створили услови да се младима у Србији помогне, јер наш најважнији ресурс јесу паметна деца и да држава треба што више да улаже у своју омладину и да их афирмише да касније своје знање примене у пракси и помогну својој земљи.