Фестивал науке

fesnaukeУченици 8.разреда посетили су 4.12.2009. Фестивал науке у Београду. Преузета вест(мондо) Рекордни Фестивал науке

Треће издање манифестације која доноси занимљиве и едукативне поставке посетило је 17.000 људи, саопштили су организатори.

Фестивал науке ове године је одржан у бившој Робној кући Клуз, чији је простор од 4.000 квадратних метара био потпуно испуњен током три дана (4, 5. и 6. децембра). Експерименте и поставке видело је више од 4.500 ученика из 135 школа из целе Србије.

Међу посетиоцима најбројнији су били Београђани, али било је и љубитеља науке који су дошли из Неготина, Ниша, Ћуприје, Шапца, Аранђеловца… Фестивал су посетила и деца из пет београдских обданишта.

Посетиоци су могли да виде радове више од 200 научника и истраживача из 22 научне институције, који су на занимљив начин објашњавали и демонстрирали достигнућа из 28 области, као што су физика, хемија, биологија, психологија, генетика…

Овогодишњи Фестивал науке одржан је под слоганом “100% наука” а организован је уз покровитељство Министарства науке и Скупштине града Београда. Пријатељ Фестивала је Ерсте банка.