Обележавање Дечје недеље у школи

Decja nedelja

Овогодишња Дечја недеља одвија се под мотом “Биће правде на свету и знања и лепоте. деца ће спасити планету од мржње и простоте” – стихови Ршумовића из “Буквара дечијих права”.

У нашој школи и ове године припремљен је богат програм поводом обележавања Дечје недеље који ће се одвијати кроз низ активности.

У складу са мотоом овогодишње дечје недеље, чланови школске радио станице и ученичког парламента су припремили програм посвећен правима детета и женевској конвенцији УН. Свакога дана у току дечје недеље, са школског разгласа ће се чути порука дана као својеврстан вид афирмације дечијих права.

Библиотекар наше школе организоваће акцију “Поклони књигу библиотеци”. Чланови ликовне секције ће визуелно осмислити и илустровати многобројна дечја права и уредити паное широм школе, док ће ученици разредне наставе осликати школско двориште на тему “Биће правде на свету, знања и лепоте” у акцији названој – Цртам, сликам, поручујем!!!!

Часови грађанског васпитања и одељенских старешина биће осмишљени као креативне радионице на тему “Читам, пратим, учим…” као својеврстан вид помоћи нашим ученицима у учењу.

У сарадњи са МУП-ом, у просторијама школе ће се организовати и акција под називом “Јабука и лимун” у којој ће се ученици петог разреда упознати са правилима и безбедношћу у саобраћају.

Дом омладине организује позоришну преставу, дечји мјузикл, који ће ученици шестог и седмог разреда са задовољством одгледати.

Галерија фотографија

no images were found