Полазак у школу

matematika-za-1.-razredЈош једна генерација кренула је у школу. Ове године први разред уче учитељице: Весна Миловановић, Јасмина Мићић и Снежана Ћосић у матичној школи. У продужено боравку са ученицима првог разреда радиће учитељица Милица Перкић. У школи у Мисачи са ученицима првог разреда ради учитељица Марија Ризнић.

 

 

Припреме за полазак у школу

polazak u skoluСептембар је… годишњим одморима је крај, одрасли се полако враћају на своја радна места, ђаци у своје школске клупе… Међутим једном делу ђака мало је теже него другима. Они по први пут узимају своје тешке торбе, књиге, спремају прибор и отварају врата новог великог света пуног изазова, занимљивости и неизвесности. Прихватају „тешко бреме“ ђака првака. А родитељи с бригом и поносом прате како њихово дете прелази још једну степеницу свог развојног пута.

 

  • Врло је важно од почетка код детета развијати позитивне ставове према школи.
  • Врло је корисно своје дете и пре поласка у школу почети припремити на оно што га очекује. Покушајте дете укључити што је више могуће у припремне активности попут набављања торбе за школу, књига, школског прибора и сл.
  • Важно да дете има своје стално место за рад. Стога настојте уредити кутак који ће бити само његово место где ће спремати своје књиге, писати домаће задатке.
  • Не смемо заборавити да успех у поједином подручју зависи о предиспозицијама (способностима) и о раду, односно уложеном труду.
Не заборавите, нисте сами!

 Уколико затреба, саветујте се с учитељицом или стручном службом школе. Квалитетна сарадња и редовна размена информација важне су за заједнички успех у васпитању и образовању наших малих и оних мало већих…..