Прослава Дана школе 2008. године

Прослава Дана школе обухватила је припрему и активности на више нивоа. Сви се слажу у оцени да је вишедневна прослава била високо садржајна као и да је побудила велико интересовање свих учесника, а нарочито ђака школе.

Dan Škole 2008

Активности су, пре свега, биле замишљене према критеријумима који ће побудити пажњу ђака, пружити им и добру забаву и кроз ту забаву стећи и нека квалитетна знања. Активности су подразумевале велику организовност и  ангажованост наставника, педагога и директора школе који су успешно усмерили ученике, учеснике активности, да покажу своја знања и умења и представе своју школу својим другарима и суграђанима у најбољем светлу.

Све активности су биле обједињене централном темом Музика срца мог. Реализација је остварена у трајању од пет дана. Почетак активности означило је такмичење међу ученицима нижих разреда из области лепог писања, читања, рецитовања и ликовних радова.

Наредна активност представљена је у виду сценско-музичког приказа Музиком кроз Србију коју су реализовали ученици осмог разреда са наставницима Соњом Павловић и Драганом Ловрен. Публика је одушевљено пратила смењиване садржаја на видео биму и њихову сценску илустрацију што је имало како високо забавни тако и нарочито едукативни карактер са циљем да побуди наше интересовање и љубав према различитим културама и регијама Србије.

Уследиле су активности у оквиру креативне радионице на тему Музика цртаних филмова, затим концерт на тему Мелодија и поезија, јавна дебата на тему Музички правци при чему су носиоци активности, ученици и њихови наставници, показали завидан ниво организованости, креативности и самосталности у раду.

Dan Škole 2008

Мора се признати да су ученици највише интересовања показали за Караоке вече где су наступали под маскама певајући у паровима. Ученици су показали доста инвентивности у одабиру и припремању маске што је најпре пружило добру забаву свима, а најбоље маске биле су награђене дипломама.

Ученици су на часовима одељенске наставе са својим разредним старешинама израдили плакате на тему Музика срца мог, а који  су затим  били изложени у оквиру активности поставке изложбе.

Централна свечаност одржана је у Дворани Парк извођењем представе Брилијантин. Ову активност реализовали су чланови драмске секције са наставницима Николом Настићем и Снежаном Миленковић. Представа је одржана  у духу популарне музике, која евоцира добро расположење, спремност на забаву, али и љубав која услед неопрезности може нанети и бол. Представа је пружила, пре свега, добру забаву, али и наук да у љубави треба бити опрезан и добро промислити  о својим поступцима према ономе кога волимо.

Представљен је и  сајт школе чији је рад омогућио директор школе, редакција листа школе “Горски цар” и наставник Мирјана Станојевић.

Прослава Дана школе је пре свега пружила одличну забаву и дружење, показала добру вољу свих запослених и ученика да се суоче са већим изазовима и да им удовоље на најбољи могући начин.