ИКТ у настави 2008. године

IKT

ИКТ У НАСТАВИ је део иницијативе Партнери у учењу (Partners in Learning) којом компанија Microsoft Software у сарадњи са Центром за развој и примену науке, технологије и информатике (ЦНТИ), жели да пружи подршку предавачима у настојању да уведу технологију у своје учионице и тиме унапреде наставу.

Основни концепт се базира на реализацији добро осмишљене  проблемске наставе уз примену информационо комуникационе технологије, која би ученицима и наставницима понудила нову форму комуникације, наспрам фронталне која је практично доминантни облик рада у нашој учионици.

Од наставника се очекује несто ново, потребна им је стручност у сарадњи, комуникацији и управљању информацијама – вештине 21. века.

На овом конкурсу нашу школу је представљао тим кога су чинили наставница Мирјана Станојевић и 15 ученика одељења бившег 7-4, садашњег 8-4 разреда: Лука Павловић, Алекса Митровић, Кристина Васић, Милица Чорлија, Димитрије Грујић, Јовица Ћордаш, Немања Раниловић, Александра Поповић, Немања Јовановић, Марко Чајковић, Анђела Ђурић, Милан Сворцан, Александар Тимотијевић, Ивона Илић, Никола Милановић.

Централни жири је констатовао да је конкуренција била врло јака и да су сви прегледани радови веома квалитетни и уједначени, а наш тим је освојио трећу награду.

22.10.2008. године пет ученика са наставницом Мирјаном Станојевић је ишло у Нови Сад да представи нашу школу и прими награду.